Per una bona amanida assaboriu aquestes TOMÀQUETS DE MONTSERRATo PERA de les nostres contrades !!! El tomàquet de Montserrat és una hortalissa delicada i de baixa productivitat, de gran calibre, força buit per dintre, amb poca polpa i de color extern rosa, que presenta forma de carbassa, amb ondulacions arrodonides i suaus. Té un gust lleugerament […]
Com estem ja a l’Estiu, hem fet pintxos de fruita. Refrescants i molt saludables !!!
La “SÍNDRIA” una molt bona fruita per combatre la calor !!! Aquesta fruita de textura aquosa, porosa i molt sucosa és refrescant i té un deliciós gust dolç. Es tracta de la fruita que té més aigua (un 93%).
Delicioses!! Dolçes!! Per exemple,farcides de formatge i arrebossades. Ès d’aquelles receptes fàcils, senzilles i delicioses. Un sopar lleuger de luxe!
Espinosa per fora, dolça per dins. Així és la figa de moro, també coneguda com a figa de pala, figa de pic, figa de l’Índia o figa de punxa. Té la pell molt gruixuda i està coberta de pues molt fines que gairebé no es veuen. Per dins està farcida de petites llavors, una mica […]
Per tots és sabut que el consum diari de fruites i verdures està carregat de beneficis per al nostre organisme, però si voleu saber quins són els principals, avui us els expliquem: Consumir verdures i fruites és la millor manera d’obtenir antioxidants, els quals ens ajuden a combatre l’envelliment. Aquests nutrients eviten el dany que […]
El Paraguaià procedeix d’una mutació del presseguer, és originari de la Xina des d’on es va començar a estendre cap a Espanya. Es conrea principalment en regions temperades i té unes exigències de sòl i cultiu similars al del presseguer i la nectarina. Aquesta fruita només produeix a la península Ibèrica, més concretament a Múrcia […]
La pera de Sant Joan o pera del cultivar Castell(s) són un tipus de peres que destaquen per ser les peres més primerenques i les més petites. La perera que fa aquestes peres és un arbre vigorós que produeix peres menudes de color groc verdós clar amb tint vermell a la banda on li dóna el sol que fan uns 4 cm […]
Albercocs galta roig, una varietatat molt preuada!!. L’albercoc és el fruit de l’albercoquer, de forma globular. Pertany al mateix subgènere que la pruna . El nom d’albercoc prové de l’àrab, que fa referència a la seva precocitat de maduració comparat amb el préssec. A la Xina l’albercoc està molt lligat a la medicina tradicional, en què molts medicaments en fan servir com a […]