La móra és un fruit silvestre, que podem trobar als inicis de l’estiu, i també durant tot l’any en algunes contrades del nostre país. De gust dolç, destaca per contingut vitaminic, els polifenols i l’aportació de fibra. També té la presència de vitamines com la vitamina A, C, E, K i l’àcid fòlic.
L’estiu és l’estació de la calor i del sol. És una època de gran varietat de fruites, que són refrescants. El primer que ens pot venir a la ment és un fruit amb la pell vellutada, un pinyol rugós al mig i d’un gust dolç. En aquesta època, en els mercats i fruiteries podem trobar […]
Si és ben sabut que la temporada del bolet és la tardor, també hem de saber que a l’estiu es poden trobar algunes espècies. I és que igual que les fruites i les verdures, els bolets també n’hi ha de secs com per exemple els cama-secs o els moixerons de primavera. I és que, aquest […]
Dolç o salat, la fruita combina amb tot i potencia el seu gust. És un aliment refrescant que aporta molta aigua al nostre cos. En els menús dels restaurants podem trobar diversos plats amb tocs exòtics, això ve donat perquè la base del cuinat són fruites tropicals com el mango, la síndria o la papaia. […]
Les tomates estan composades bàsicament d’aigua, això fa que el seu valor energètic sigui baix. Porta força sucre, més que altres verdures. A les comarques gironines ès bastant habitual de trobar-lo a les fruiteries i verduleries. També té una elevada aportació de vitamines, minerals i fibra. Té un efecte antioxidant, per les seves vitamines E, […]
Sabeu que podeu fer compostatge a casa vostre, al balcó o al jardí, mitjançant el compostatge casolà de fruites i verdures, aixì com d’altres aliments, les restes vegetals, podem aconseguir transformar les deixalles orgàniques en adob per a la terra. D’aquesta manera reduïm els residus que van als circuits convencionals de recollida i tractament. Aquesta […]
Entrada la calor, és una època de menjar lleuger i fresc. I és que a l’hora de pensar en la dieta setmanal és important tenir en compte diferents factors perquè sigui equilibrada. Les fruites i les verdures contenen diversos components beneficiosos per la salut. Principalment, aquests aliments són rics en aigua, que juntament amb les […]
La pitaya, és una fruita originària de Centre Amèrica. També coneguda com la fruita del drac. Ovalada, unes poques espines per fora, hi han diferents varietats, la groga per fora i polpa blanca amb llavors per dins, vermella per fora i polpa blanca o polpa vermella amb llavors per dins. És aromàtica, amb un sabor […]
A partir d’aquest mes i fins entrat el setembre, podem gaudir dels albercocs, una fruita de color groguenc, que evoluciona cap ataronjat per finalment esdevenir d’un color vermellós. Té un alt contingut d’aigua, pocs hidrats de carboni, cosa que el fa poc calòric. També te propietat antioxidants, i ric en potassi.