Pizzes, amanida de mozzarella i tomàquet, pasta al pesto…, totes aquestes receptes tenen un ingredient comú: l’alfàbrega. És una herba aromàtica que deixa una frescor en el nostre paladar. Es pot consumir fresca o seca, però de totes les maneres és bon complement per a plats de pasta, carns, peix… És una aliada de la digestió, però també combat el dolor i el malestar general. Se li atribueixen propietats digestives, antiinflamatòries, diürètiques i insecticides. Ajuda a reduir els gasos, combatre la tos irritativa i afluixa el mal de cap. També és un aliat de les picades de mosquit, destina part de les seves propietats a curar-les.
Ideal per decorar i acabar un bon plat.
Es tracta d’una verdura de la família de les cols molt rica en fibra, baixa en calories i amb una gran quantitat de vitamines, minerals, antioxidants i principis actius anticancerígens. Considerada una de les hortalisses que conté més quantitat de nutrients per unitat de producte comestible; d’aquí ve que l’anomenem superaliment.
Felicitats als organitzadors de La Tramun!!.NUFRUIT amb l’esport.els valors i les persones!!