Fa pocs dies que ha començat la tardor i en els mercats ja es comencen a veure castanyes. És un aliment molt associat a la tardor, però la temporada s’allarga fins ben entrada la fred del gener. El seu component principal són els hidrats de carboni, cosa que fa que siguin un fruit sec molt nutritiu i ens aporti molta energia per escalfar-nos bé a l’hivern i poder rendir una bona estona. Les castanyes contenen moltes menys proteïnes i greixos que la resta de fruita seca, i això la fa menys calòrica. A l’hora de cuinar-les, combinen tant en plats dolços com en salats. Recordeu que, tant si les compreu seques com fresques, les castanyes han d’estar en remull tota la nit (8 h mínim) perquè deixin anar les substàncies que les fan més difícils de pair. I per últim, són recomanades per a les persones que pateixen de retenció de líquids i dolors lumbars relacionats amb els ronyons.
MAGRANERS florits!!! A les nostres contrades aquest temps podem trobar els magranes florits per poguer recullir les MAGRANERS a la tardor !!!
Plantació de “CEBES TENDRES”.Productes de la terra.
“TOMÀQUETS DEL PEBROT”. Producte de proximitat. Es un goix poguer gaudir d’aquest producte conrreat a les nostres terres. Km0.