Sentim olor de natura, de bosc, i és que ens vénen ganes de sortir a caminar. Si ens endinsem més podem arribar a trobar aquelles fruites tan delicioses com són els gerds. Fa segles que es recol·lecten i ja no té gaire secret, el lloc on es poden trobar. Durant aquest llarg temps, la forma de cuinar-los ha anat variant, avui dia els restaurants els posen com a complement tant a les amanides com en les postres.
És una fruita molt fràgil i delicada, així que un cop a casa, es recomana conservar-la en fred i en un recipient hermètic.
I és que les seves propietats són molt variades. Estudis diuen que ajuda a prevenir el càncer, entre altres malalties cròniques. El seu principal component és l’aigua, com a la majoria de fruites. Aquest fa que ajudi a regular la retenció de líquids i, que per si sol, regula el pes del cos de les persones. Altres components menys abundants, però també rellevants, són la vitamina C que conté. Aquesta ajuda a afavorir l’absorció del ferro dels aliments i la resistència a les infeccions. També porta vitamina B9 i minerals, com el potassi que és necessari perquè l’activitat muscular sigui la correcta.
Les cireres són una fruita que ens anuncia l’estiu, són antioxidants, de les fruites que ho són més. A Catalunya hi han moltes zones on es cultiven i a on es celebren fires temàtiques sobre aquesta fruita que aporta una composició nutricional amb molts beneficis per la nostra salut. La Organització Mundial de la Salut […]
Un postre saludable!
Una exposició de “FLORS COMESTIBLES”